Dekking

Je wilt je heftruck goed verzekeren. Maar wat is goed, en waarvoor ben je dan precies verzekerd?

Je moet je heftruck minimaal verzekeren tegen Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Deze dekking vergoedt schade aan anderen.
Vaak is het verstandig ook schade aan je eigen heftruck te verzekeren. In dat geval kun je bij ons kiezen voor Brand/Diefstal dekking of voor onze casco dekking. Met onze uitgebreide casco dekking hoef je je in geval van schade nooit zorgen te maken.

Daarnaast kun je nog kiezen voor de aanvullende WEGAM dekking.

Wettelijke aansprakelijkheid

De Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering (WA) is een verplichte verzekering voor zelfrijdende voertuigen (en dus voor heftrucks). Deze verzekering vergoedt de schade die je met je heftruck aan een ander veroorzaakt. Dit kan een schade zijn aan een ander voertuig, maar ook schade aan personen wanneer ze door jouw heftruck letsel oplopen. Hiervoor dien je dus verplicht verzekerd te zijn.

Schade aan je eigen heftruck is hiermee niet verzekerd. Om eigen schades te verzekeren sluit je een casco (ook wel allrisk) dekking af.

Brand/Diefstal 

Met de brand/diefstal dekking is je heftruck verzekerd tegen de gevolgen van brand en diefstal. Andere schades aan je eigen heftruck zijn hiermee niet verzekerd. Daarvoor kies je de casco dekking

Casco dekking

De casco dekking is geen verplichte verzekering maar raden wij in sommige gevallen zeker aan voor heftrucks.

Onze casco dekking is zéér uitgebreid. Hiermee ben je verzekerd voor schades aan de heftruck ontstaan door onder andere brand, storm, diefstal, waterschade, explosies, ruitschade, aanrijdingen, en vandalisme. Onze casco dekking heeft daarnaast een unieke 5 jaar nieuwwaarderegeling en een eigengebrek dekking van maar liefst 7 jaar. 

Bereken hier makkelijk de premies voor de diverse dekkingen. 

WEGAM

De afkorting WEGAM staat voor Werkgeversaansprakelijkheid Motorrijtuigen. Met de WEGAM ben je als werkgever verzekerd tegen schade die werknemers tijdens hun werk oplopen bij een verkeersongeval. Als een werknemer schade heeft of letsel oploopt tijdens een zakelijk rit kun je als werkgever aansprakelijk zijn. De WEGAM verzekering dekt dit risico.

Heb je vragen over de diverse dekkingen of wil je overleggen wat de beste dekking is voor jouw heftrucks en eventueel ander werkmaterieel? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

Vragen? Bel ons!
0513 - 410 507

  • Voordelig
    Zéér uitgebreide voorwaarden voor een scherpe premie
  • Eenvoudig
    Bereken je premie en sluit direct online af. Wij regelen de overstap
  • Vertrouwd
    Honderden ondernemers gingen je voor
Goede service, een lage premie en toen ik schade had aan mijn heftruck is dit goed opgelost. Bedankt!

K. Boes

Eindelijk vakantie?
Huur een camper via